Samarbejdspartnere
Opdateret 24. april 2024
Her er samlet lidt af den viden, der kan være relevant som frivillig hos KFUM-Spejderne hos andre organisationer.
Spejderne
Materiale såsom rapporter, analyser og opsamling vedrørende blandt andet gruppeudvikling og medlemsdata ligger alt sammen tilgængeligt her: spejderne.dk/projekter/gruppeudvikling-viden/. KFUM-Spejderne er repræsenteret gennem Spejderne på bl.a. Folkemødet.
Herunder findes en række dokumenter af central karaktér, f.eks. Spejdernes strategiplan, Spejdernes vedtægter og Spejdernes Gruppeudviklingsprogram. Andre dokumenter findes i hovedbestyrelsens mappe.
Spejdernes bestyresle består af en eller to spejderchefer. For nuværende repræsenterer forperson Tobias Simonsen og næstforperson Dorthe Mølvig KFUM-Spejderne i Spejdernes bestyrelse.
Repræsentationer
Listen over KFUM-Spejdernes repræsentationer er senest opdateret 24. april 2024
KFUM-Spejderne er repræsenteret i en række organisationer. Nogle af repræsentationerne er forankret i styregrupperne.
Hovedbestyrelsen (HB)
Dansk Ungdoms Fællesråd
Paraplyorganisation for 74 børne- og ungdomsorganisationer, der arbejder for bedre vilkår for medlemsorganisationerne, udpeger ungdomsdelegater og tildeler støtte. KFUM-Spejderne er repræsenteret i styrelsen af Daniel Fisker Jensen.
Friluftsrådet
Friluftsrådet er en paraplyorganisation, der varetager interesser for en bred vifte af organisationer der bruger og bidrager til naturen. Annesofie Bjerre fra Det Danske Spejderkorps repræsenterer KFIM-Spejderne i Friluftsrådets bestyrelse.
Landssamrådet
Landssamrådet er et forum for syv børne- og ungdomsorganisationer der også er repræsenteret i DUF, og som deler fælles værdier og metoder. Landssamrådet er en overbygning til de lokale samråd. Jacob Gissel og Daniel Fisker Jensen repræsenterer KFUM-Spejderne i Samrådet.
Silkeborg Højskole
KFUM-Spejderne er repræsenteret i bestyrelsen af Morten Trampedach Junget.
Rønde Høj- og Efterskole
KFUM-Spejderne er repræsenteret i repræsentantskabet af Esben Thorup Nielsen.
KFUMs Sociale arbejde
Består af en række institutioner, sociale tilbud, genbrugsbutikker og socialøkonomiske virksomheder. KFUM-Spejderne i Danmark er repræsenteret i hovedbestyrelsen af Thomas Kirkeskov.
Folkebevægelsen mod Ensomhed
FmE afholder bla. Danmark Spiser Sammen som KFUM-Spejderne støtter. Korpskontoret koordinerer KFUM-Spejdernes indsats.
Center for Ungdomsstudier
Centret er en forening, som KFUM-Spejderne er medlem af. Se særligt siden om deres udgivelser: cur.nu/udgivelser/ og om deres forskning: cur.nu/vide-mere-om/ Jakob Frost repræsenterer KFUM-Spejderne i bestyrelsen.
Center for Ungdomsforskning
Centeret var oprindeligt en forening, hvor DUF var medlem. DUF sidder fortsat i bestyrelsen, og centret er en selvejende institution: www.cefu.dk
Pindstrup Fonden
Pindstrup Centret er en privat selvejende institution, stiftet i 1971 af Det Danske Spejderkorps, De Grønne Pigespejdere og KFUM-Spejderne i Danmark. Pindstrup Centrets formål er at medvirke til integration af handicappede og ikke-handicappede børn og unge i samfundet. Dette fremmes gennem afholdelse af kurser og lejre fælles for handicappede og ikke-handicappede samt ved kursusvirksomhed for forældre, fritidsledere og personer, der i deres arbejde er beskæftiget med børn og unge med et handicap. De tre spejderkorps er stadig repræsenteret i bestyrelsen, og Helle Dydensborg Thygesen fra Det Danske Spejderkorps repræsenterer KFUM-Spejderne i bestyrelsen.
Overture Network
Internationalt forum for erfaringsudveksling for spejderarbejde med minoritetsgrupper. Jan Søgaard og Nanna Vejbæk koordinerer KFUM-Spejdernes deltagelse i Overtgure Networl.
Nordslesvigsk Asyl
Foreningen har til formål at yde støtte til kristne ungdomsforeninger i det tidligere Sønderjyllands amt, der aktiverer børn og unge i fritiden. Jan Møller repræsenterer KFUM-Spejderne i bestyrelsen.
Styregruppen for Internationale Aktiviteter (SIA)
DSC
Danish Scout Counsil er fællesrådet for danske WOSM medlemmer og inkludere KFUM-Spejderne i Danmark, Det Danske Spejderkorps, Danske Baptist Spejdere samt flere associerede korps. Det er gennem fællesrådet at vi organisere alt arbejdet med WOSM og deltager i forskellige konferencer, samt modtager materiale fra verdensspejderorganisationen.
DUF INTERNATIONALE UDVALG
DUF støtter børne- og ungdomsprojekter internationalt. Gennem en bevilling fra Udenrigsministeriet har DUFs medlemsorganisationer mulighed for at lave projekter og indgå partnerskaber med børne- og ungdomsorganisationer i andre lande. DUFs Internationale Udvalg behandler ansøgninger fra DUFs medlemsorganisationer om penge til internationalt projektsamarbejde.
FOSE
Friends of Scouting in Europe er den Europæiske spejderfond der samler penge ind gennem medlemsskaber og andre fonde til at støtte udviklingen af spejderorganisationer i den europæiske region.
SCENES
Er et internationalt netværk i WOSM regi for spejdercentre med fokus på bæredygtighed. Ved at opfylde særlige krav, kan et spejdercenter blive et SCENES-center og blive optaget på den internationale liste over SCENES-centre.
GOOSE
Et netværk for spejdercentre i Europa, hvor der udveksles gode erfaringer. Houens Odde Spejdercenter og Næsbycenteret er medlemmer af netværket.
JOTA/JOTI
Et udvalg under DSC, som har fokus på at udvikle JOTA/JOTI i Danmark.
CISU
Er en sammenslutning af mere end 270 foreninger, der arbejder med udviklingsarbejde. Gennem CISU kan KFUM-Spejderne søge puljer til internationale partnerskaber og udviklingsprojekter.
WOSM arbejds- og projektgrupper
Over en bred kam har WOSM og WOSM Europa en masse arbejds- og projektgrupper som vi følger med i og finder danske spejdere til, så vi er med til at støtte op om verdensspejderarbejdet.KISC
Kandersteg International Scout Centre er WOSMs spejdercenter, og det ligger i Schweiz. KISC har ambassadører i næsten alle lande, og de promoverer centret samt de aktiviteter og frivillig-programmer, som centret har.
Nordisk Spejderkomité
Det nordiske spejdersamarbejde koordineres i Nordisk Spejderkomité. Se mere om Nordisk Spejderkomité på: https://speidereinorden.org/
Kontakt Styregruppen for Internationale Aktiviteter, for mere information om Nordisk Spejderkomité.
Styregruppen for Kristendom og Forkyndelse (SKF)
Danske Kirkers Råd herunder Himmelske Dage
Danske Kirkers Råd er et nationalt råd af kirker og kristne organisationer i Danmark. Her samles ledere af de mange forskellige kirkesamfund, menigheder og organisationer til samtale, dialog og samarbejde. KFUM-Spejderne har 2 pladser i rådet.
Hver kirke og organisation deltager med sin særlige identitet, erfaring og prioriteter i en fælles søgen efter kristen enhed. Danske Kirkers Råd giver kirkerne og organisationerne mulighed for at bygge relationer, dele erfaringer og diskutere diakoni, mission og teologi.
Det er Danske Kirkers Råd, der står bag Himmelske Dage, som afholdes næste gang i foråret 2025 i Silkeborg. KFUM-Spejderne er repræsenteret i denne planlægning.
BUSK – Børn, Unge, Sogn og Kirke
BUSK står for Børn, Unge, Sogn og Kirke. Det er en årlig gudstjeneste hver sidste søndag i oktober, som den lokale kirke og den kirkelige børneorganisation holder sammen. BUSK er blevet indført af kirkelige børne- og ungdomsorganisationer, for at sætte fokus på børn og unge i kirken. Hvert år udvikles et nyt materiale af arbejdsgruppen, som består af repræsentanter fra KFUM-Spejderne, KFUM/KFUK, De grønne pigespejdere, FDF og KFUMs Idrætsforbund. Temaet i 2020 er spirerne i Guds have og kan hentes her på buskgudstjeneste.dk.
Samtaleforum for Unge og Kirke (SUK)
Samtaleforummet er et landsdækkende netværk, som løbende arbejder med at styrke og udvikle forholdet mellem unge og folkekirken.
I netværket sidder repræsentanter fra en bred gruppe i og omkring Folkekirken, blandt andre ungdoms- og gadepræster, repræsentanter fra stifterne, Landsforeningen af menighedsråd og de folkekirkelige børne- og ungdomsorganisationer.
detmedgud.dk
Det er en hjemmeside og database med andagter, aktiviteter og inspiration til forkyndelsen. Siden er blevet til i samarbejde med FDF, De grønne pigespejdere og KFUM/KFUK.
Krydsfelt
Krydsfelt er en konference arrangeret for og af folkekirken og organisationer med tilknytning hertil.
Krydsfelt er for alle frivillige og ansatte, der arbejder med undervisning eller aktiviteter for børn og unge relateret til tro og kristendom. KFUM-Spejderne er repræsenteret i planlægningen.
Styregruppen for Arbejdsprogram og Events (SAE) har ingen repræsentationer.
Styregruppen for Uddannelse (SUD) har ingen repræsentationer.
Styregruppen for Vækst (VÆKST) har ingen repræsentationer.
Styregruppen for Kommunikation (KOM) har ingen repræsentationer.